Att alkohol och trafiksäkerhet inte går hand i hand är nog ingen nyhet för någon. Allt för många olyckor i trafiken sker som en följd av att föraren varit alkoholpåverkad.

Reaktionstiden påverkas kraftigt och det är ofta oavsiktligt som personer sätter sig bakom ratten i tron om att de är i kördugligt skick. Alkotestare är ett alternativ men det är lätt hänt att den inte följt med i bilen eller att batterierna är slut då man inte använt den på ett bra tag. Ett riktigt bra alternativ för den som verkligen vill vara på den säkra sidan är att installera ett alkolås på bilen.

Många företag har börjat installera alkolås i alla sina bilar men det är ett bra tillbehör som även finns tillgänglig för privatpersoner. Den nya generationens alkolås är driftsäkra, enkla att använda och pålitliga. Det finns många modeller med både fast installation och med trådlös handenhet men principen är den samma. Utandningsluften analyseras och vid godkänt resultat avaktiveras startlåset varpå man kan köra med gott samvete.