Bilen är mångas viktigaste ägodel så det är inte konstigt att det alltid funnits mängder av tillbehör att tillgå. Förut var det kanske mest utsmyckning men idag är utbudet av smarta och praktiska tillbehör mycket stort.

Främst är det den tekniska datorrevolutionen som möjliggjort uppfinningar som tidigare endast fanns i James Bond filmer. Men även vår livsstil har skapat helt nya behov. Många tillbehör är en direkt konsekvens av prylar vi använder i vardagen utanför bilen och det är inte alltid alla känner till vad som finns på marknaden.

När man tänker på biltillbehör så kanske man först och främst tänker på fälgar, bilklädsel och bilmattor och traditionellt sett är det inte så konstigt. Dessa saker är såklart viktiga men i detta sammanhang handlar det snarare om tekniska prylar såsom gps, fartkameravarnare och backkameror eller praktiska smarta prylar som mobilhållare, dryckhållare, solglasögonfack och inte att förglömma alkolås som är lite av båda.

Att prata i mobilen är något alla gör och den finns alltid med oss varpå det kan vara smart att ur säkerhetssynpunkt att installera en smart hållare för mobilen i bilen. Kaffet som man inhandlat efter vägen kan placeras i en säker dryckeshållare för att den inte av misstag ska hamna på bilklädseln. De flesta tillbehör ökar både säkerheten och bekvämligheten under resan så det finns all anledning att ta reda på vad som finns tillgängligt på marknaden. Det samma gäller den tekniska utrustning som finns tillgänglig samtidigt som det aldrig kan vara fel med nya tekniska prylar. Det om något höjer upplevelsen att åka bil.