Förr i tiden fick man hålla till godo med en sprakig radio alternativt ett blandband om man ville lyssna på musik i bilen. Idag är möjligheterna till musklyssning i bilen så väldigt mycket större.

Dagens bilstereor innehåller så mycket mer än bara CD-spelare och radio. Ofta finns möjlighet att koppla in externa enheter både via AUX-ingång och USB, vilket gör att man i princip kan ha med hela musiksamlingen när man ger sig ut på vägarna. På senare tid har det även börjat komma bilstereor med stöd för både minneskort och Bluetooth vilket ytterligare ökar möjligheterna.

De allra modernaste bilstereoenheterna har förutom ovanstående även pekskärm samt tillgång till digitalradio, vilket gör det möjligt att njuta av tusentals olika radiokanaler.

För bästa möjliga musikupplevelse i bilen måste man så klart också ha ett bra ljudsystem. Ett bra tips är därför att satsa på bra högtalare av bra kvalitet. Vill man ha ett riktigt bra tryck i bilen kan man givetvis också satsa på en baslåda eller så kallad subwoofer för det där lite tyngre gunget.