Man brukar säga att det inte är målet utan resan som är det viktiga men alla som har åkt på riktigt långa bilturer med familjen vet att det inte riktigt är sant.

Hur mycket man än gillar sina medresenärer, bilen och omgivningen så finns det en gräns till hur länge man kan sitta still och ha det trevligt med varandra, ibland kan man behöva lite hjälp.

Dedikerade underhållningssystem

Det som förr var den ultimata lösningen är i bilen inbyggda mediaspelare. Den enklaste versionen är helt enkelt en avancerad cd/dvd spelare i instrumentbrädan medan de mer flashiga versionerna oftast hade en skärm inbyggda i framsätenas nackstöd. Idag då alla har mobiler och surfplattor är det dock inte lika aktuellt att bygga in avancerade system.

Mobilen och plattan

De elektroniska underhållningsmaskiner vi bär med oss blir bara mer och mer avancerade, något som har gjort det betydligt enklare att fördriva tid i bilen.

Spel

Om man spelar mycket spel så är mobilvarianterna ett självklart alternativ. De flesta genrer finns representerade även om alla kanske inte fungerar lika bra med endast touch-skärmen som kontroll.

Film

Om ni kör där det är bra mobiltäckning så är det absolut inga problem att använda film och tv-tjänster som till exempel Netflix. Eller varför inte surfa in på Youtube och se lite kattvideos?

Lekar

I denna elektroniska tidsålder är det lätt att glömma gamla beprövade lekar som “Gul bil” eller “Rese bingo”.  Dessa är till skillnad från de flesta andra som föreslagits inte alls isolerande utan är något som hela familjen kan vara med på, i vissa fall även chauffören.